TOP LATEST FIVE YüK DENGELEYICININ TEMEL İşLEVLERI URBAN NEWS

Top latest Five Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Urban news

Top latest Five Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Urban news

Blog Article

Yazımızın en başında ele aldığımız “load balancer ne işe yarar” sorusunda trafiği yüksek siteleri örnek vermiştik. Veya belirli bir dönemde sitelerde yaşanan ziyaretçi yoğunluğu bulunabilir. Eğer sitenin bağlı olduğu tek bir sunucu varsa bu ziyaret yoğunluğu siteyi kullanılamaz, açılamaz veya yavaş açılır hale getirebilir.

Yük dengeleyici trafik kuralını, sistem durumu araştırmasını yapılandırıp yük dengeleyiciyi test etti

Yük dengeleme, sunucu mimarilerindeki sınırlı sistem kaynaklarına rağMales artan yükün/trafiğin/isteğin karşılanabilmesi için sunucu üzerinde mevcut kaynakların donanımsal olarak arttırılmasına nazaran sisteme aynı özellikte yeni sunucuların dahil olmasına ve bu birden fazla sunucu arasında kaynakların orantılı bir şekilde kullanılabileceği vaziyette trafiğin dağıtılmasına Load Balancing denmektedir.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Temel Yük Dengeleyici ve Sanal Makine Ölçek Kümesi yapılandırmasını yedekleyerek hata durumunda veya hatalarla karşılaşıldığında yeniden denemeyi etkinleştirir.

Bu noktada LB'de cookie veya IP'ye göre kullanıcılar sunuculara ilişkilendirilir. Aynı kullanıcının istekleri sürekli aynı sunucuya yönlendirilir ve buna Sticky Session advertı verilir.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Nerede host edildiklerine bakılmaksızın, a few-tier Net ve mikro hizmet tabanlı uygulamaların performansını ve güvenliğini daha kapsamlı bir şekilde iyileştirmek için tasarlanmış software shipping and delivery denetleyicilerine here (ADC’ler) dahil edilmiştir.

Azure Standart Load Balancer, alanlar arası yedeklilik aracılığıyla zengin bir işlev kümesi ve yüksek kullanılabilirlik sunar. Load Balancer SKU'su hakkında daha fazla bilgi edinmek için karşılaştırma tablosuna bakın.

İnternet bağlantısı kısıtlamaları gerektiren alt ağlar ve sanal makineler için Ağ Güvenlik Grubu (NSG) kuralları oluşturma

Yük dengeleme, kullanıcılara sunulan hizmeti devam ettirmek noktasında başarılı olamayan ve bunun yanında performansı iyi olmayan bileşenleri şeffaf bir biçimde içerebilir.

DNS yük dengelemesinde, ağ isteklerini etki alanınızdaki bir kaynak havuzuna yönlendirmek için etki alanınızı yapılandırırsınız. Bir etki alanı; bir World-wide-web sitesi, posta sistemi, baskı sunucusu veya Web üzerinden erişilebilir hâle getirilen başka bir hizmete karşılık gelebilir.

World wide web uygulama sunucuları için yük dengeleyiciler normalde backend sunucularınız ve güvenlik duvarınız arasına yerleştirilir. İstemci isteklerini mevcut sunuculara dağıtan bir yük dengeleyici kullanmak, sıfileır kesinti süresiyle yüksek trafik koşullarının üstesinden gelmenizi sağlar. Ayrıca, eşzamanlı kullanıcılar için daha iyi erişilebilirlik ve yanıt verebilirlik sağlar.

Benzersiz izleme tanımlayıcısını kullanarak uygulama yığınınızdaki tüm performans veya zamanlama sorunlarını ayrıntı düzeyi tek tek istekler olacak şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

Report this page